Συζήτηση στο Συνοικισμό 7/4 11:00

Συνδημότισσες και συνδημότες,

Η Πρωτοβουλία Πολιτών «Χαλάνδρι Ενάντια: Ενότητα-Αντίσταση-Αλληλεγγύη» είναι ένα δημοτικό σχήμα με ενωτική και πολυσυλλεκτική φυσιογνωμία, χωρίς κομματικές σκοπιμότητες ή ποδηγετήσεις, που συμμετέχει στους αγώνες της πόλης και διεκδικεί να γίνει το αυτί και η φωνή των πολιτών στο δημοτικό συμβούλιο. Στηριζόμαστε πάνω στις γερές βάσεις της πολύπλευρης εμπειρίας και των αγώνων που δόθηκαν από τους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους, μέλη της πρωτοβουλίας μας, που αποχώρησαν από την «Αντίσταση με τους πολίτες του Χαλανδρίου». Στηριζόμαστε, όμως, και στην ελπιδοφόρα συμμετοχή πολλών νέων ανθρώπων τα τελευταία χρόνια. Αγωνιζόμαστε για ένα Χαλάνδρι στο μέτρο των ανθρώπων και πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο διάλογος για τα σοβαρά προβλήματα της πόλης μας, δεν μπορεί να σταματήσει, απλά και μόνο «επειδή οι προηγούμενοι ήταν χειρότεροι». Πιστεύουμε πως δεν μας αξίζουν οι δήμαρχοι-σωτήρες παλαιάς κοπής, οι ατομικές φιλοδοξίες τοπικών παραγόντων, οι δήθεν αντιπαραθέσεις υποψηφίων με άλλα ονόματα και παρόμοιες πολιτικές. Το ζητούμενο για εμάς, ήταν και παραμένει να περάσει ο δήμος στους πολίτες.

Σε αυτήν την κατεύθυνση σκοπεύομε να προχωρήσουμε σε συζητήσεις σε στις γειτονιές της πόλης μας, ώστε πρώτα και κύρια να ενημερωθούμε από τους ίδιους τους κατοίκους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και να ενημερώσουμε για τις θέσεις μας.

Όσον αφορά την γειτονιά του Συνοικισμού- Νέου Χαλανδρίου, κάποια πρώτα θέματα που θεωρούμε ότι απασχολούν την περιοχή και πρέπει να συζητηθούν και να αντιμετωπισθούν είναι:

  • το φλέγον θέμα της μετεγκατάστασης του Καζίνο στην Κηφισίας και Σπ. Λούη,
  • τα αντιπλημμυρικά έργα στο ρέμα στη Γρίβα και όπου αλλού χρειάζεται,
  • η πορεία του έργου που αποφασίστηκε μέσα από τις διαδικασίες του συμμετοχικού προϋπολογισμού.
  • η απαλλοτρίωση του οικοπέδου στη γωνία Δερβενακίων- Χρ. Σμύρνης, του σπιτιού και του οικοπέδου Πρωτονοτάριου στην Κύπρου, του οικοπέδου που περικλείεται από τις οδούς Μ. Ασίας- Μαυρομιχαλέων- Καστελόριζου και την απόφαση αγοράς του από το ΔΣ Χαλανδρίου,
  • τα σοβαρότατα κτιριακά προβλήματα του 3ου ΕΠΑΛ,
  • το κυκλοφοριακό, το πρόβλημα της στάθμευσης και της μετατροπής ολόκληρης της περιοχής σε parking για εργαζόμενους και επισκέπτες των κτιρίων γραφείων της Κηφισίας,
  • η αρνητική επίδραση του νέου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου στην οδό Ριζαρείου,
  • η αποκατάσταση του υπό κατάρρευση  χαρακτηρισμένου διατηρητέου κτιρίου Ζερβού στο 3οΛύκειο,
  • το αίτημα μετονομασίας της οδού Καρελλά σε Μικρασιατών Προσφύγων,
  • η μεταφορά της αερογέφυρας της Κηφισίας από τη στάση Αστυνομία στο ύψος του Υγεία, κ.ά.

Για όλα αυτά και όσα ακόμα τεθούν από εσάς, θα είμαστε την Κυριακή 7/4/2019 στο πάρκο της Οδού Καλαμά, στις 11.00 πμ, ώστε να συζητήσουμε, να ενημερώσουμε για τις απόψεις μας και να μας ενημερώσετε για τις δικές σας απόψεις για τα προβλήματα της περιοχής.

Σας περιμένουμε, για να συνδιαμορφώσουμε την κοινή μας ζωή στην πόλη

και να σχεδιάσουμε την αντίσταση μας, με ενότητα και αλληλεγγύη,

ενάντια στα σχέδια που γίνονται για τις γειτονιές μας,

χωρίς εμάς, τους ίδιους τους κατοίκους.