Συνάντηση με τους δημότες του Κάτω Χαλανδρίου

Συνδημότισσες και συνδημότες,

Η Πρωτοβουλία Πολιτών «Χαλάνδρι Ενάντια: Ενότητα-Αντίσταση-Αλληλεγγύη» είναι ένα δημοτικό σχήμα με ενωτική και πολυσυλλεκτική φυσιογνωμία, χωρίς κομματικές σκοπιμότητες ή ποδηγετήσεις, που συμμετέχει στους αγώνες της πόλης και διεκδικεί να γίνει το αυτί και η φωνή των πολιτών στο δημοτικό συμβούλιο.

Στηριζόμαστε πάνω στις γερές βάσεις της πολύπλευρης εμπειρίας και των αγώνων που δόθηκαν από τους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους, μέλη της πρωτοβουλίας μας, που αποχώρησαν από την «Αντίσταση με τους πολίτες του Χαλανδρίου». Στηριζόμαστε, όμως, και στην ελπιδοφόρα συμμετοχή πολλών νέων ανθρώπων τα τελευταία χρόνια. Αγωνιζόμαστε για ένα Χαλάνδρι στο μέτρο των ανθρώπων και πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο διάλογος για τα σοβαρά προβλήματα της πόλης μας, δεν μπορεί να σταματήσει, απλά και μόνο «επειδή οι προηγούμενοι ήταν χειρότεροι». Πιστεύουμε πως δεν μας αξίζουν οι δήμαρχοι-σωτήρες παλαιάς κοπής, οι ατομικές φιλοδοξίες τοπικών παραγόντων, οι δήθεν αντιπαραθέσεις υποψηφίων με άλλα ονόματα και παρόμοιες πολιτικές.Το ζητούμενο για εμάς, ήταν και παραμένει να περάσει ο δήμος στους πολίτες.

Σε αυτήν την κατεύθυνση σκοπεύουμε να προχωρήσουμε σε συζητήσεις στις γειτονιές της πόλης μας, ώστε πρώτα και κύρια να ενημερωθούμε από τους ίδιους τους κατοίκους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και να ενημερώσουμε για τις θέσεις μας.

Για όλα αυτά και όσα ακόμα τεθούν από εσάς, θα είμαστε την Κυριακή 21/4/19 στις 11.00 π.μ. στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Αριστοφάνους & Σαλαμίνος

ώστε να συζητήσουμε, να ενημερώσουμε για τις απόψεις μας και να μας ενημερώσετε για τις δικές σας απόψεις για τα προβλήματα της περιοχής.

Κάποια πρώτα θέματα που θεωρούμε ότι απασχολούν την περιοχή και πρέπει να συζητηθούν και να αντιμετωπισθούν είναι:

  • το φλέγον ζήτημα της εγκατάστασης κεραιών κινητής τηλεφωνίας που αποτελούν μείζονα κίνδυνο για την υγεία και τις ζωές μας
  • την ανάγκη αντιπλημμυρικών έργων για την αντιμετώπιση των πλημμυρών στις οδούς Σαρανταπόρου και Κόδρου
  • το επιβαρυμένο κυκλοφοριακό από τον άξονα της Μεσογείων και τις μονοδρομήσεις
  • την έλλειψη χώρων στάθμευσης στους σταθμούς Μετρό Νομισματοκοπείο και Χολαργός
  • τη γενική έλλειψη συγκοινωνιακής σύνδεσης με το κέντρο του Χαλανδρίου και την ανεπάρκεια των δρομολογίων της δημοτικής συγκοινωνίας (κάθε μία ώρα και μόνο Δευτέρα ως Παρασκευή)
  • την έλλειψη Πολιτιστικών Χώρων, με το Κέντρο Νεότητας στη Δαναϊδων παραμελημένο χωρίς ουσιαστική συντήρηση
  • την απουσία ελεύθερων χώρων ή διαμορφωμένων πλατειών 
  • την επίσπευση των εργασιών στο Δουζένη 

Σας περιμένουμε, για να συνδιαμορφώσουμε την κοινή μας ζωή στην πόλη και να  σχεδιάσουμε την αντίστασή μας, με ενότητα και αλληλεγγύη,  ενάντια στα σχέδια που γίνονται για τις γειτονιές μας,  χωρίς εμάς, τους ίδιους τους κατοίκους.