Ανακοίνωση για την απεργία πείνας του Δ.Κ.

Στις εποχές που ζούμε "κρίνεται αναγκαίο" πριν υπερασπιστούμε δικαιώματά κρατουμένων απέναντι στην κρατική αυθαιρεσία να πούμε την γνώμη μας για τους λόγους που καταδικάστηκαν.

Οπότε ας ξεκινήσουμε: 

Είμαστε αντίθετοι σε πράξεις ατομικής τρομοκρατίας καθώς δεν συμβάλλουν στον αγώνα του λαού, δεν προωθούν την λαϊκή υπόθεση. Εξάλλου και με τα δικά τους μέτρα, οι δράσεις αυτές έχουν κριθεί ως αποτυχημένες.

Εδώ όμως σταματά η οποία παραχώρηση στο νοσηρό κλίμα που διαμορφώνει η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ των ολιγαρχών.

Μια ελίτ, κλεισμένη στον χρυσελεφάντινο πύργο της, ταλανιζόμενη από σκάνδαλα και κυκλώματα που διαψεύδουν για άλλη μια φορά τον ρόλο που διεκδικούν ως θεματοφύλακες της "τάξης και της ηθικής", επιδιώκει να τσακίσει οποιαδήποτε έννοια κράτους δικαίου έχει απομείνει σε αυτήν την χώρα.

Στερεί από τον κρατούμενο Δημήτρη Κουφοντινα την επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού. Επιστροφή που προβλέπει ο νόμος που τιμωρητικά ψηφίστηκε φωτογραφικά εναντιον του τον Δεκέμβρη.

Το ενδεχόμενο η Ελλάδα να γίνει η πρώτη χώρα όπου απεργός πείνας και (εσχάτως) δίψας, πεθαίνει στις φυλακές για να εφαρμοστεί δυσμενής για αυτόν νόμος είναι άμεσο.

Το μήνυμα της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρο: Ψηφίζουμε ο,τι θέλουμε και αν θέλουμε κιόλας δεν το εφαρμόζουμε.

Η τήρηση των αρχών του κράτους δικαίου απέναντι στους ανθρώπους που έχουν καταδικαστεί σε στέρηση της ελευθερίας τους είναι δείκτης του νομικού πολιτισμού και της ποιότητας δημοκρατίας μιας χώρας.

  • Να μην επιτρέψουμε στην ακροδεξιά κλικα που μας κυβερνά να αφήσει να πεθάνει ένας κρατούμενος.
  • Να μην την αφήσουμε να βιάσει για άλλη μια φορά το κράτος δικαίου.
  • Ούτε σκέψη για αναγκαστική σίτιση, που συνιστά βασανιστήριο σύμφωνα με τον ΟΗΕ.
  • Να εφαρμοστεί ο νόμος που επιβάλλει την επιστροφή του ΔΚ στην πρότερη φυλακή του, τον Κορυδαλλό.