Για τη στάση των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Πολιτών στο Χαλάνδρι, στο θέμα της δημιουργίας αθλητικού κέντρου στο Πάτημα

Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Σίμος Ρούσσος επιδόθηκε για άλλη μια φορά, μέσω Facebook, στο προσφιλές του άθλημα, εκτός του τένις, στην διαστρέβλωση της αλήθειας.

Μεταξύ άλλων αναφέρει: "Στο Πάτημα Χαλανδρίου 20 ολόκληρα χρόνια από την ένταξη του στο σχέδιο πόλης, δεν είχε ούτε μισό κοινόχρηστο χώρο, και οι απίστευτοι κύριοι της ΛΑΕ χθες το βράδυ ξαναεπιχειρήσαν να μπλοκάρουν το έργο κατασκευής χώρου άθλησης στο Πάτημα με απίθανες δικαιολογίες".

Ποια είναι η αλήθεια:

Σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, η Διοίκηση έφερε πρόταση για κατασκευή τεσσάρων γηπέδων τένις με την δυνατότητα το ένα απ' αυτά να μπορεί να μετατρέπεται σε γήπεδο ποδοσφαίρου 5x5 σε χώρο 5,5 στρεμμάτων στο Πάτημα " που δεν είχε ούτε μισό κοινόχρηστο χώρο".
Οι 6 ανεξάρτητοι σύμβουλοι και όχι μόνο, καταψηφίσαμε την πρόταση του Δήμαρχου, και αντιπροτείναμε την κατασκευή αθλητικού χώρου με 4 γήπεδα (Μπάσκετ, Βόλεϊ, τένις, ποδοσφαίρου 5x5) για τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής και όχι ένα κέντρο Αντισφαίρισης υπερτοπικού χαρακτήρα.

Η Διοίκηση του Δήμου την Τρίτη 29/1/19 έφερε στο Δ.Σ. πρόταση για την έγκριση υποβολής αίτησης χρηματοδότησης από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ του ΥΠΕΣ, για κατασκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Χαλανδρίου συνολικού προϋπολογισμού 1.090.000, η οποία θα υλοποιηθεί με τα δύο υποέργα :


1. Διαμόρφωση του χώρου άθλησης 1237 (τα 4 γήπεδα τένις), προϋπολογισμού 890.000 Euro.
2. Συντήρηση υπαίθριων αθλητικών χώρων, προϋπολογισμού 200.000 Euro.


Επειδή το ανώτατο όριο χρηματοδότησης από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ είναι 600.000, έπρεπε το Δημοτ. Συμβ. να βεβαιώσει ότι ο Δήμος θα καλύψει με ίδιους πόρους την οικονομική διαφορά που προκύπτει.


Οι 6 ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι που παρευρισκόμασταν στο Δ.Σ. 

  • επειδή συμφωνούμε με την χρηματοδότηση για την κατασκευή και συντήρηση των αθλητικών χώρων, από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ,

  • αλλά διαφωνούμε με την κατασκευή του Αθλητικού Κέντρου Αντισφαίρισης στο Πάτημα, το οποίο είχαμε καταψηφίσει στο προηγούμενο Δ.Σ.,

  • ψηφίσαμε λευκό στην πρόταση της Διοίκησης που πέρασε κατά πλειοψηφία.

 

Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας.

 

Οι ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Αλεξίου Θοδωρής

Ευσταθίου Τάσος

Καλομοίρης Γρηγόρης

Κιούσης Θανάσης

Τζούρας Παναγιώτης

Φασίτσα Πόπη