ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΩΝ + ΔΗΜΟΙ του "ΜΗ ΧΕΙΡΟΝ ΒΕΛΤΙΣΤΟΝ"= "Ελπίδες" που έρχονται και παρέχονται

Το αν η κακοκαιρία που χτύπησε το Χαλάνδρι το πρωί της Δευτέρας μπορούσε να προβλεφθεί, αφήνουμε να το απαντήσει η ΕΜΥ. Η ταλαιπωρία όμως δεκάδων πολιτών που ακόμα και σήμερα, 4η μέρα, παραμένουν αποκλεισμένοι, χωρίς ρεύμα, χωρίς καμία πρόνοια, ήταν απολύτως προβλέψιμη. 

Είναι το αποτέλεσμα της 10ετούς συστηματικής διάλυσης κάθε δημόσιας υπηρεσίας πρόνοιας και πολιτικής προστασίας, συμπεριλαμβανόμενης της απογύμνωσης της τοπικής αυτοδιοίκησης από όλα τα μέσα με τα οποία θα μπορούσε να υποστηρίξει αυτές τις υπηρεσίες.

Από το 2014 που εκλέχτηκε, ο δήμαρχος και η διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου ανέλαβε, εκών άκων, το ρόλο του "καλού μαθητή" των μνημονιακών υποχρεώσεων, υπηρετώντας την αντίληψη "δεν υπάρχει εναλλακτική" (ΤΙΝΑ), αλλά δεν υπάρχει και πρόβλημα» :αρκεί να είσαι ικανός και δραστήριος διαχειριστής, και όλα καλά.

Η "Ελπίδα" όμως τον έριξε στην ξέρα της γενικής παράλυσης και παραπατάει σήμερα, 4η ημέρα ταλαιπωρίας για τους Χαλανδραίους, ανάμεσα σε συνωμοσιολογίες για «σκοτεινές δυνάμεις που τον υπονομεύουν» και επικοινωνιακούς ψευτο-ηρωισμούς. Για άλλη μια φορά, συμμετέχει στον πινγκ-πογνκ ευθυνών και τον «επικοινωνιακό χαρτοπόλεμο» του Facebook.

Ακόμα και αυτή η απλή βεβαίωση αδυναμίας μετακίνησης ,αλλά τόσο αναγκαία για να μην χάσει ο κόσμος της δουλειάς μεροκάματα ή άδειες, δημοσιεύτηκε στην σελίδα του δήμου στο Facebook στη 1 το μεσημέρι!

Σε πλήρη σύμπλευση βέβαια με την πλειοψηφία της αντιπολίτευσης του Δήμου, που ερίζουν ποιος θα 18 Πρωτοβουλία Πολιτών "Χαλάνδρι Ενάντια" - ‼️"ΕΠΙΤΕΛΙΚΌ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΡΊΣΤΩΝ + Δ… 12 κοινοποιήσεις διαχειριστεί καλύτερα τα 4 (NΑΙ, ΤΕΣΣΕΡΑ) μηχανήματα που προβλέπεται να διαθέτει ένας Δήμος 100.000 κατοίκων και 11 τετραγωνικών χιλιομέτρων- με μόνο 2 από αυτά να είναι ιδιόκτητα και τα υπόλοιπα να είναι εργολαβίες….

Το νεοφιλελεύθερο δόγμα του Δήμου-Επιχείρηση με Δημάρχους-μανατζαραίους (ο περιβόητος «Επιτελικός Δήμος») είναι επικίνδυνο για την υγεία, τη ζωή και την ευημερία των πολιτών. Εμείς οι δημότες-πολίτες οφείλουμε να υπερασπιστούμε και να επανακτήσουμε το δημόσιο χαρακτήρα της πόλης μας.

Οποιαδήποτε άλλη αποδοχή και απόπειρα απλής διαχείρισης των υφιστάμενων πολιτικών είναι βέβαιο ότι θα φέρει ακριβώς τα ίδια αποτελέσματα με αυτά που βιώνουμε τις τελευταίες ημέρες, για να μην σκεφτούμε τι θα πρέπει να περιμένουμε σαν δημότες τι θα συμβεί στην περίπτωση κάποιας ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ μεγάλης καταστροφής.

Επιβεβαίωνεται για μια ακόμα φορά ότι δήμοι χωρίς επαρκή κρατική χρηματοδότηση, που απλά περιορίζονται σε κυνήγι κρατικών και ευρωπαικών προγραμμάτων, μπορούν να «παίρνουν ωραίες πρωτοβουλίες», αλλά αδυνατούν να παρέχουν τα στοιχειώδη στους πολίτες τους, όταν μιλάμε για τις πραγματικές ανάγκες του λάου.

Τώρα πιο πολύ από ποτέ, είναι αναγκαίο ένα μέτωπο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα διεκδικεί: 

  • Ειδικό κονδύλι από το κράτος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας με ιδιόκτητα μέσα και μόνιμο προσωπικό.
  • Κεντρική Διαχείριση όλων των διαθέσιμων μέσων σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης για να διοχετεύονται εκεί που υπάρχει πραγματικά ανάγκη.
  • Υπογειοποίηση των δικτύων με ευθύνη του κράτους.
  • Επανακρατικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ και ενίσχυση του με πόρους και προσωπικό.
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στους Δήμους για την παροχή των αναγκαίων υπηρεσίων στους πολίτες με ίδια μέσα και προσωπικό (κλαδέματα, καθαριότητα, κοινωνικές υπηρεσίες.
Εκεί θα μετρηθούμε όλοι και όλες που δραστηριοποιούμαστε στην Τ.Α. και όχι στην επιδεξιότητα μας στον πινγκ- πονγκ ευθυνών.

Οι γιαγιάδες μας, στο μεταξύ, θα συνόψιζαν όλα τα παραπάνω με το γνωστό: "με αέρια δεν βάφονται αυγά".

10 ΧΡΟΝΙΑ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΑΡΚΕΤΑ. ΠΑΡΑΠΕΡΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ!