Τι μάθαμε στο χθεσινό (Τετάρτη 9/2) Δημοτικό Συμβούλιο

  1. Για το ειδικό σχολείο:

    Ο δήμαρχος δεν διατίθεται να το συζητήσει από μηδενική βάση με τους φορείς του αναπηρικού κινήματος που αντιτίθενται στην διαιώνιση της "εκπαίδευσης του διαχωρισμού", ακόμα κι αν το Υπουργείο Παιδείας επιδιώκει να επιλύσει τον υπερπληθυσμό στα γενικά σχολεία, μέσω της ίδρυσης Ειδικού Σχολείου. Παρ' όλα αυτά, δηλώνει υπέρμαχος της συμπεριληπτικής εκπαίδευσης. Ο δημοτικός μας σύμβουλος Σ. Λαπιέρης δήλωσε ότι θα επαναφέρει το θέμα στο αμέσως επόμενο ΔΣ για να ζητηθεί σε βάθος και επί της ουσίας, με πρόσκληση σε φορείς του αναπηρικού κινήματος.

  2. Για το κυλικείο του Δημοτικού Κοιμητηρίου:

    Εργολάβος ανέλαβε το 2006 την εκμετάλλευση του. Η σύμβαση ήταν για 9 χρόνια με δικαίωμα να ανανεώσει μόνος του την σύμβαση για άλλα 6 χρόνια. Παράλληλα είχε το δικαίωμα να το υπενοικιαζει σε τρίτο και το έκανε με διπλάσιο νοίκι από αυτό που πλήρωνε στον Δήμο. Η παράταξη του κ. Κούραση αρνήθηκε να υπερψηφίσει την διοικητική αποβολή του εργολάβου, παρά το γεγονός ότι η σύμβαση έχει λήξει από τον Σεπτέμβρη, γιατί "πρέπει πρώτα να ακούσουμε τον άνθρωπο και τα επιχειρήματα του"⁉️

  3. Για το Παίδων Πεντέλης και την αποψίλωση του Τοπικού Ιατρείου Κ. Χαλανδρίου:

    Το δημοτικό συμβούλιο αντιτίθεται ομόφωνα στην διάλυση του ΕΣΥ και ειδικά για το ζήτημα του Τοπ. Ιατρείου Κ. Χαλανδρίου, θα διαμηνύσει τη θέση του σε όλη την ιεραρχία (από την διευθύντρια του ΚΥ Χαλανδρίου, μέχρι τον Υπουργό Πλεύρη αν χρειαστεί). Οι παρατάξεις που πρόσκεινται στον χώρο της ΝΔ "ορκίστηκαν πίστη" στο ΕΣΥ, παρά το γεγονός ότι ένα χρόνο πριν αρνούνταν την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών για την ενίσχυση του. Επόμενη στάση: το σχέδιο- διάλυσης του ΕΣΥ που ετοιμάζει ο Πλεύρης.

  4. Για την "Ελπίδα":

    Η διοίκηση μας ενημέρωσε για τις "υπεράνθρωπες προσπάθειες" που κατέβαλε απέναντι στο ακραίο καιρικό φαινόμενο, καθώς και τι έκαναν τα μέλη της στον χιονιά, αλλά κάπου εκεί τελείωσε το πράγμα... Βαρύτατες οι ευθύνες του νέου πρόεδρου του ΔΣ (επιλογή δημάρχου, συμπολιτευομενος από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, με ένα πέρασμα από την Δεξιά...) που οδήγησε το σύνολο των παρατάξεων (συμπολιτευση και αντιπολίτευση) στην αγανάκτηση, καθώς επέμενε στις 23.00 ότι μπορεί να ξεκινήσει μια σοβαρή συζήτηση για την αποτίμηση της διαχείρισης της κακοκαιρίας... Αφού όλοι μαζί κάναμε το "χατίρι" του προέδρου και είπαμε την παρόλα μας, κατά τις 00.30 αποφασίσαμε να κάνουμε ειδική συνεδρίαση για να συζητήσουμε σοβαρά το ζήτημα. 

  5. Τέλος, στο επόμενο ΔΣ, η παράταξή μας θα προσκαλέσει εκπροσώπους των εργαζομένων στο Σισμανόγλειο να ενημερώσουν για την διαρκή υποβάθμιση του νοσοκομείου και την ακραία εντατικοποίηση της δουλειάς του προσωπικού, από την μετατροπή του σε "μονοθεματικό" covid νοσοκομείο.

  6. Η συμμετοχή του Διευθυντή Παιδιατρικής του Παίδων Πεντέλης Κ. Παπατζίμα, αποτελεί μια θετική παρακαταθήκη ώστε το ΔΣ, που 2 χρόνια τώρα μένει κλεισμένο στις 4 "οθόνες του zoom", να ακούσει ξανά την φωνή της κοινωνίας και να συνομιλήσει μαζί της.