Συγκέντρωση αλληλεγγύης Δευτέρα 17/10, 10.30 πμ στα Δικαστήρια της Ευελπίδων

Μετά από αναβολή της δίκης, για να κληθούν στο ακροατήριο οι αστυνομικοί μάρτυρες κατηγορίας, που κατέθεσαν ψευδείς και κατασκευασμένες κατηγορίες σε βάρος των συλληφθέντων, δικάζονται τη Δευτέρα 17/10 ώρα 10.30 οι 4 συλληφθέντες στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας της 28ης Ιουλίου για το περιβάλλον - πυρκαγιές - ιδιωτικοποίηση νερού και ενάντια στην απόρριψη του αιτήματος του Γιάννη Μιχαηλίδη για αποφυλάκιση υπό όρους.

Ένας από τους αναίτια συλληφθέντες  είναι ο Σωτήρης Λαπιέρης, δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου, επικεφαλής του ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΕΝΑΝΤΙΑ, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στον Συνήγορο του Πολίτη όπου εργάζεται επί χρόνια. Βρίσκεται αντιμέτωπος με αδιανόητες κατηγορίες (απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης κατά αστυνομικού, παράβαση του νόμου περί όπλων, διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση κατά της αρχής). 

Oι κατηγορίες εξεγείρουν τον κοινό νου όταν κανείς δει το φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό από την σύλληψή του όπου φαίνεται ξεκάθαρα ότι τίποτε από το κατηγορητήριο δεν στέκει. Το υλικό αυτό υπάρχει στην ιστοσελίδα μας αλλά και διακινήθηκε ευρύτατα και στα social media (προφανώς όμως σε κανένα από τα κύρια ειδησεογραφικά πρακτορεία της λίστας Πέτσα). 

Γίνεται δε ακόμη πιο προκλητικό όταν την ίδια στιγμή αθωώνονται δια της παραγραφής, οι καταδικασθέντες για το σκάνδαλο της Siemens, καλύπτονται όσοι συμμετείχαν στο σκάνδαλο Novartis, πέφτουν στα μαλακά ο καταδικασμένος (εκλεκτός της ΝΔ) Λιγνάδης και οι δολοφόνοι του/της Ζακ (και η λίστα δεν έχει τελειωμό).

Η σύλληψη του Σωτήρη και η κατασκευή κατηγοριών σε βάρος του αποτελεί μια ακόμα σκευωρία που στήνεται κατ’ εντολή της κυβέρνησης, με την σύμπραξη των δικαστικών αρχών. Κάθε άλλη κινητοποίηση που έχει γίνει έκτοτε έχε έρθει σε κάποιο βαθμό αντιμέτωπη με την επιθετική στάση της αστυνομίας και την καταστολή, ενώ με ειδικό τρόπο στοχοποιείται η νεολαία, ως το πιο ευάλωτο και δαιμονοποιημένο κομμάτι του κινητοποιούμενου κόσμου.  

Την ώρα που ο κόσμος είναι αντιμέτωπος με τη φτώχεια, το διαλυμένο σύστημα υγείας και την ενεργειακή ανασφάλεια και που τα αποτελέσματα της πολιτική της κυβέρνησης μετριούνται σε πτώματα, ο Μητσοτάκης επιλέγει τη στρατηγική της έντασης και ξαμολάει την αστυνομία απέναντι στους πολίτες για να διασπείρει την τρομοκρατία και να καταργήσει το δικαίωμα στη διαδήλωση, ώστε να αποτρέψει τις λαϊκές αντιδράσεις για την πολιτική της, μπροστά σε ένα δύσκολο χειμώνα που θα προκαλέσει την λαϊκή οργή.


Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ  

ΤΟ ΠΛΑΣΤΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ ΘΑ ΠΕΣΕΙ


Να αθωωθεί ο Σωτήρης Λαπιέρης και οι 3 συγκατηγορούμενοι του,  που συνελήφθησαν στη διαδήλωση της 28/7.