Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟ!!! ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΡΑΒΑ???

Σε συνθήκες απόλυτης σιωπής και με ελάχιστη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, αποφασίστηκε η ιδιωτικοποίηση του νεου δικτύου ηλεκτροφωτισμού LED στο Χαλάνδρι για 12 χρόνια!

Με πλήρη σύμπνοια των παρατάξεων της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της "αριστερής" διοίκησης, αποφασίστηκε ότι συμφέρει την πόλη να εκχωρήσει σε ιδιώτες τα τέλη που θα εισπράττονται από τους δημότες και οι ιδιώτες να αναλάβουν να μας παρέχουν τον δημόσιο ηλεκτροφωτισμό!

Σας θυμίζει κάτι;;;

Αποτελεί το μοντέλο που έχει ακολουθηθεί σε πλείστες όσες δημόσιες υποδομές στην χώρα, με τα γνωστά αποτελέσματα:

  • αυτοκινητόδρομοι, που κλείνουν με την πρώτη νιφάδα και οι εργολάβοι εισπράττουν αποζημιώσεις από το κράτος και υπέρογκα έσοδα από τα πανάκριβα διόδια από τους πολίτες
  • δίκτυο ηλεκτροδότησης (ΔΕΔΔΗΕ), που σταδιακά απαξιώθηκε, χωρίς χρηματόδοτηση και προσλήψεις, για να ξεπουληθεί σε αυστραλιανό κερδοσκοπικό fund και πέρσι να αφήνει, χωρίς ρεύμα 3-4 μέρες, ολόκληρες γειτονιές της Αττικής (και στο Χαλάνδρι)

….και τόσες άλλες περιπτώσεις πετυχημένων "αποκρατικοποιήσεων" που μοναδικό αποτέλεσμα είχαν την απαξίωση δημόσιων υποδομών, την εκτόξευση του κόστους για τους πολίτες και υπερκέρδη για τους εργολάβους!

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με την μελέτη που παρουσίασε ο δήμαρχος, η εναλλακτική της κατασκευής και εκσυγχρονισμού του δικτύου με δάνειο από το Ταμείο Παρακατηθηκών και Δανείων θα ήταν φθηνότερη για τον Δήμο και τους πολίτες του:

  • 900.000 ευρώ ετήσια εξοικονόμηση σε περίπτωση κατασκευής του νέου δικτύου LED και συντήρησης του με ίδια μέσα
  • 400.000 ευρώ μόλις ετήσια εξοικονόμηση με το μοντέλο 12ετούς ιδιωτικοποιήσης που υπερψηφίστηκε!

500.000 ευρώ τον χρόνο διαφορά, με μόνο επιχείρημα υπέρ της πανάκριβης λύσης του εργολάβου, να είναι η "ανάληψη του συνόλου του ρίσκου από τον ιδιώτη"...

Αυτή η χώρα γνωρίζει καλά το ρίσκο που αναλαμβάνουν οι ιδιώτες όταν αναλαμβάνουν να λειτουργήσουν δημόσιες υποδομες... 

Ο Δήμος εκχωρεί μια από τις βασικές λειτουργίες του σε ιδιώτη, χωρίς καμία δυνατότητα να μπορεί να ελέγξει την ποιότητα των υπηρεσιών που θα παρέχει. Χωρίς την κατάλληλη εξειδίκευση και εμπειρία στις τεχνολογίες LED που θα εφαρμοστούν, η διοίκηση, μαζί με το σύνολο της μνημονιακής αντιπολίτευσης, ισχυρίζονται ότι οι υπηρεσίες του Δήμου θα μπορούν να ελέγχουν τον ιδιώτη! Ακόμα και έτσι, ο έλεγχος θα γίνεται δειγματοληπτικά κάθε δύο χρόνια και ακόμα και για τον έλεγχο θα πληρώνουμε "Ανεξάρτητο Σύμβουλο Υποστήριξης"!!!

Στην ψηφοφορία, μόνο ο δημοτικός μας σύμβουλος Σωτήρης Λαπιέρης και η Λαϊκή Συσπείρωση καταψήφισαν, αναδεικνύοντας ότι παρά τις διαφορές τους, το σύνολο των παρατάξεων συμπλέουν και συμπράττουν στα στρατηγικά ζητήματα που αφορούν το μέλλον της πόλης και τις υπηρεσίες που παρέχει ο Δήμος στους πολίτες του.

Δείτε την τοποθέτηση του δημοτικού μας συμβούλου, Σ. Λαπιέρη: