Στήριξη στο «Χαλάνδρι Εν.Αντι.Α.» και τον υποψήφιο δήμαρχο Σωτήρη Λαπιέρη από πολίτες του Χαλανδρίου και πρώην δημοτικούς συμβούλους

Καλούμε τους συμπολίτες μας στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 να υπερψηφίσουν το «Χαλάνδρι Εν.Αντι.Α.». Γιατί μόνο έτσι:

  • Θα κρατήσουμε ζωντανή τη δημιουργική πολυφωνία στο Δημοτικό Συμβούλιο.
  • Δεν θα αφήσουμε να σιγήσουν οι φωνές που υπερασπίζονται εδώ και δεκαετίες τα δίκαια των κατοίκων και των εργαζόμενων της πόλης, οι φωνές που έχουν να προτείνουν κάτι διαφορετικό, κάτι συχνά αιρετικό και ενοχλητικό για τους συστημικούς.

Στηρίζουμε το «Χαλάνδρι Εν.Αντι.Α.» από την ίδρυση του εδώ και πέντε χρόνια, όχι μόνο στις εκλογές αλλά και στην καθημερινή του δραστηριότητα πολιτική, πολιτιστική, κοινωνική, όπου χρειαζόμαστε αυτά που συνθέτουν το όνομά του σχήματος: Ενότητα, Αντίσταση και Αλληλεγγύη.

  • Γιατί σε χαλεπούς καιρούς διατηρούμε ακόμα ζωντανή την πίστη μας ότι ο κόσμος μας μπορεί να αλλάξει και μάλιστα από εμάς τους ίδιους, με την δραστηριότητα των από κάτω, με την ενεργή συμμετοχή των πολλών, όχι από τους δεξιούς και «αριστερούς» διαχειριστές της  εξουσίας και τους κάθε λογής «σωτήρες». Με ουσιαστική δημοκρατία. Με την πολιτιστική δημιουργία να ανθεί από τους πολίτες, για τους πολίτες. Με τη δράση την πόλης στο προσκήνιο για να προστατέψει τον εαυτό της απέναντι στην «ανάπτυξη», τύπου Καζίνο Πάρνηθας, που σχεδιάζεται για τις γειτονιές μας.
  • Για να πάμε πέρα από τον ορίζοντα της λίγο χειρότερης ή λίγο καλύτερης διαχείρισης της μίζερης καθημερινότητας. Εξάλλου 9 χρόνια μετά από το 2014, φαίνεται πλέον ότι χωρίς όραμα το σκεπτικό της δημαρχίας "έστω δύο πράγματα να γίνουν για την πόλη", σκοντάφτει στα όριά του, όταν καταντάει να καταφεύγει ακόμα και σε εκτός λογικής ιδιωτικοποιήσεις λειτουργιών της πόλης, όπως το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού! 

Πριν δυόμιση δεκαετίες κάποιοι από μας πήραμε μέρος στις εκλογές με το σχήμα (ΑντίΣΤΑΣΗ με τους Πολίτες του Χαλανδρίου) που είχε τότε για σύνθημα:

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΓΚΡΙΖΟ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΧΡΩΜΑΤΑ.

Μοιάζει να έχουν περάσει αιώνες από τότε, αλλά οι «Χαλάνδρι Εν.Αντι.Α.» «αδιόρθωτοι» , μακριά από τις σειρήνες της κρατικής εξουσίας, συνεχίζουμε να επιμένουμε σε αυτό το πρόταγμα!

Αλεξανιάν Γιάννης, γιατρός

Αραμπατζή Παναγιώτα, οικονομικός υπάλληλος

Γκουράρος Ηλίας, γεωπόνος- αρχ. τοπίου

Δάνου Κέλλυ, πρ. Πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης- Χαλανδρίου

Κοτταρίδης Δημήτρης, συνταξιούχος εκπαιδευτικός

Παπαγιάννη Βικτωρία, διοικητικός υπάλληλος στο Υπ. Παιδείας

Λιερός Γιώργος, κτηνίατρος, συγγραφέας, πρ. δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου

Μάζη Σούλα, φαρμακοποιός, πρ. δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου

Μακαρώνας Κυριάκος, δικηγόρος, πρ. μέλος Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, πρ. πρόεδρος Δ.Σ. του Μαρξιστικού Χώρου Μελέτης και Έρευνας [ΜΑΧΩΜΕ] , πρ. πρόεδρος Δ.Σ. του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας

Πετρίδης Πέτρος, πολιτικός μηχανικός

Σακελλαρόπουλος Σπύρος, καθηγητής Πανεπιστημίου

Φασίτσα Πόπη, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, πρ. δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου

 

Διαβάστε το στην Αμαρυσία