ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

Να σταματήσει τώρα η αιματοχυσία στη Γάζα!

Όλοι μας γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες του ανελέητου βομβαρδισμού Παλαιστινίων από τον Ισραηλινό στρατό κατοχής. Οι βομβαρδισμοί, ακόμα και με απαγορευμένες βόμβες λευκού φωσφόρου, νοσοκομείων, ασθενοφόρων, σχολείων του ΟΗΕ και προσφυγικών καταυλισμών, οι επιθέσεις εναντίον εκατομμυρίων αμάχων που αποστερούνται καύσιμα, ηλεκτρισμό, υδροδότηση και τροφοδοσία, συνιστούν ξεκάθαρη πρόθεση μαζικής εξόντωσής τους -η οποία εξάλλου δηλώνεται ως τέτοια από κυβερνητικούς αξιωματούχους του Ισραήλ!

Οι Ευρω-αμερικανικές Κυβερνήσεις υπερασπίζονται το Ισραήλ, αναρτώντας ισραηλινές σημαίες στα κοινοβούλιά τους, επικροτώντας ουσιαστικά αυτή την κτηνωδία, αντί να ασκούν πιέσεις σε όλους τους Διεθνείς Οργανισμούς ώστε να σταματήσει τα εγκλήματα που διαπράττει! 

Η αποδοχή της συλλογικής τιμωρίας ενός ολόκληρου λαού ως απάντηση στην επίθεση των παλαιστινιακών δυνάμεων Αντίστασης στις 7 Οκτωβρίου, όχι μόνο στερείται κάθε λογικής, αλλά προσβάλλει τον πυρήνα της ίδιας της ανθρώπινης υπόστασης και των στοιχειωδέστερων επιταγών της δημοκρατίας και του πολιτισμού.

Κανένας δημοκρατικός πολίτης σε όλο τον κόσμο δεν μπορεί να μένει αδιάφορος μπροστά στη Γενοκτονία των Παλαιστινίων!

Το Χαλάνδρι όντας αδελφοποιημένο από τον Ιούνιο του 2015 με την παλαιστινιακή πόλη Ναμπλούς, δεν μπορεί να μείνει αμέτοχο μπροστά σε τέτοιων διαστάσεων βαρβαρότητα, που παραβιάζει κάθε κριτήριο ανθρωπιάς και διεθνούς δικαίου.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και την αμέριστη συμπαράστασή μας στο λαό της Παλαιστίνης, που για άλλη μια φορά δοκιμάζεται ανελέητα. Απαιτούμε να σταματήσει αμέσως αυτή η θηριωδία! 

Η σιωπή ενώπιον των εγκλημάτων πολέμου του Ισραήλ εναντίον του Παλαιστινιακού λαούείναι συνενοχή!

Το Παλαιστινιακό ζήτημα δεν μπορεί να λυθεί με απόπειρες εξάλειψης του Παλαιστινιακού λαού! Ο μόνος δρόμος είναι εκείνος που έχει στηρίξει ομόφωνα η Ελληνική Βουλή από το 2015, με τη δημιουργία Ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους, στα προ του 1967 σύνορά του, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ενώνουμε τις φωνές μας με τις διαμαρτυρίες σε όλον τον πλανήτη και με την έκκληση του Γ.Γ. του ΟΗΕ για άμεση εκεχειρία στην Γάζα, υπό την επίβλεψη του ΟΗΕ και καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να την υποστηρίξει στους Διεθνείς Οργανισμούς.

Απαιτούμε: 

  • να σταματήσει κάθε στρατιωτική συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ
  • να σταματήσει κάθε παροχή διευκόλυνσης και υποδομών μας προς τις Αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις που κινούνται στην Ανατολική Μεσόγειο με στόχο την υποστήριξη των στρατιωτικών ενεργειών του Ισραήλ εναντίον του Παλαιστινιακού λαού.
Να μην καταστεί ο ελληνικός λαός συνένοχος στα εγκλήματα που διαπράττονται! Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η χώρα μας συμμέτοχη και αρωγός της δολοφονίας αμάχων!